Oldal kiválasztása

Üdvözöljük az Aqua Mundi világában!

Nevünk jelentése és egyben legbenső filozófiánk is. Aqua: víz, Mundi: tiszta.

Aqua Mundi: maga a tisztaság, amelyet mind a termékeink, mind pedig a felhasznált anyagok hordoznak magukban.

Vállalkozásunk megalapításakor az volt a célunk, hogy olyan tiszta terméket készítsünk, amely valóban mentes a bőrre káros anyagoktól. 2 éven át kísérleteztünk a szappanok és a kozmetikumok receptúráival, mire eljutottunk oda, hogy ezeket meg is szeretnénk osztani Önökkel. Minden terméket természetesen saját magunkon is kipróbáltuk, és a próbához több fókusz csoport is csatlakozott. Az így kapott eredmények alapján döntöttünk a receptúrák apróbb módosításairól akár a felhasznált olajok, vajak, akár pedig az illatot adó illóolajok tekintetében.

Az Aqua Mundi tisztaságot hirdető neve és hitvallása – a termékeink tiszta és a bőrre jótékonyan ható alapanyagai mellett – elvárja azt is, hogy a gyártás az első lépéstől kezdve megfeleljen az összes gyártásra vonatkozó szabályozásnak.

A termékeink elkészítésénél alapvető, hogy a gyártó műhely és labor megfeleljen az Európai Unió által megfogalmazott ún. GMP-nek (Good Manufacturing Practice), helyes gyártási gyakorlat elvárásainak.

A legyártott termékek mikrobiológiai ellenőrzését az ÉMI-TÜV SÜD Minőségügyi és Biztonságtechnikai Kft. végzi. A csomagolásánál fontos szempont volt, hogy a csomagolóanyag rendelkezzen ún. CMR (karcinogén-mutagén-reprodukcióra káros anyagok) tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy az nem tartalmaz az emberi szervezetre káros anyagokat.

A belépés a natúr kozmetikumok világába egy komoly döntés, legalábbis óvatosan tesszük meg az első lépéseket. Rengeteg növényt, és az azokból készült olajakat, zsírokat kell ismernünk ahhoz, hogy magabiztosak legyünk a döntésünk helyességében. Az alapanyagok ismerete mellett tudnunk kell azt is, hogy az adott termék milyen eljárással készül, hogyan és mi módon lesz belőle az a termék, amelyet a fotókon látunk, később pedig a kezünkben fogunk. Az Aqua Mundi ezért folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket az alapanyagok részleteiről, a gyártásról, valamint tudásbázist ajánl a natúr kozmetikában használt „szakkifejezések” jelentéséről, hogy a látogatók mielőbb magabiztosan és tudatosan tudjanak egy-egy terméket kiválasztani.

*aqua 1) víz; küln. (költ.) tenger (aqua, tengeren), tó (a. Albana), folyó (a. Tusca Tiberis); a. pluvialis, eső; augur aquae, esőjós. 2) t. aquae, gyógyvíz, gyógyforrás, fürdő.

*mundus 1) azon tárgyak összessége, melyek tisztaságra v. ékességre tartoznak, pipereszerek, öltözőszerek. 2) szerszám átalán, készület; innen közm. in mundo habere, készen tartani. 3) a rendezett világ, világalkotmány, mindenség, világszerkezet. Forrás: http://latin.oszk.hu/